Life Model Drawing in Helsinki

(Layout under construction here and there)

Corona Information 10.11.2020

  • Currently during the corona epidemy, our weekly open drawing events have been suspended.

Poikkeusilmoitus: Tänään ei piirretä!

Poikkeusilmoitus

Tänään lauantaina 19.1.2019 ei järjestetä elävän mallin piirustustapahtumaa Tapiolassa, koska ilmoittautuneita ei saatu tarpeeksi. Kiitos ilmoittautuneille!

Sivulla olleet/olevat ristiriitaiset tiedot, johtuvat ohjelmistovirheistä ja juuri tällä hetkellä meneillään olevista kehitys- ja korjaustoimenpiteistä.

Malliparin eli kahden elävän mallin piirtämistä ja maalaamista

We have organized these open sessions since 2015. Jatkamme piirustusiltoja edelleen maanantaisin klo 17.00 – 21.15 Vapaan taidekoulun tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä. {% trans "Parillisten viikkojen maanantaisin on piirrettävänä mallipari"}.

Mistä on kyse?

Elävän mallin piirtämisessä pyritään jäljentämään ihmisvartalon asento, painon jakautuminen, anatomia ja mahdollinen liike havaintoinformaation perusteella. Elävän mallin piirtämisellä on taiteessa pitkät perinteet. Se tarjoaa elinikäistä harjoitusta ja mielenkiintoa niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin.

Kehon osien välisten mittasuhteiden kanssa tulee helposti virheitä. Kahden mallin piirtämnen eroaa yhden mallin piirtämisestä erityisesti siinä, että kahden ihmisen väliset mittasuuteet täytyy saada täsmäämään. Anatomiassa ja varjostuksisa on muutenkin enemmän piirrettävää.

Kahden elävän mallin piirtämisessä tavoitellaan asentoja ja eleitä, jotka heijastavat kahden ihmisen kohtaamista, liikettä, fyysistä interaktiota, suhdetta, intentioita ja/tai ilmaistuja tunteita. Kahden ihmisen asetelma ja heidän suhtautuminen toisiinsa herättää helposti (implisiittisiä) tulkintoja, jotka parhaimmillaan saa kiteytettyä piirrokseen. Mieli muodostaa tarinaa.

Kahden kehon piirtäminen kestää pidempään kuin yhden. Täten lyhyiden croquis-asentojen kestoa on pidennety: yleensä piirrämme 4 ja 6 minuutin asentoja. (Näitä toistetaan 20 min ajan, väleissä 10 min tauko). Pitkää asentoa piirrämme yhtenä ja samana pitkänä asentona piiretään 20 min kerrallaan.

Avoimiin piirustustapahtumiimme ei tarvitse ilmoittautua, paitsi että jotkin tapahtumat järjestetään vain, jos ennakkoilmoittautuneita tulee tarpeeksi. Jos näet täältä sivuilta, että tapahtuma tai sen osa on Vahvistettu, voit vain saapua paikalle and prepare yourself to draw. Neuvomme tarpeen mukaan.

Paikalla ei ole opettajaa "häiritsemässä". Mutta toki meiltä paikallaolijoilta voi kysyä neuvoja ja palautetta, jos haluaa. Itsekseen harjoittelemalla saat tarpeellisia toistokertoja havaintojesi piirtämisessä, jotka vievät sinua eteen päin ihmiskehoon liittyvien luovien taitojen kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

You are warmly welcome!
Lisätietoja piirustustapahtumme löytyy etusivulta (på svenska, in English, auf Deutsch).

Croquis Newsletter

The Croquis-Newsletter is our primary way for event announcements and reminders. Choose email and/or SMS depending on your preference .

During the summer, when the weather permits, sessions are organized also in the nature..

Share your drawings using hashtag #HelsinkiCroquis

Browse Instagram (shadowbanning piilottaa kuvia), Facebook

Annukka Pietilä. 20 min. Last drawing in the series. (2.5.2016)

Favorite pose from the thing

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

View this post on Instagram

Croquis with laptop.

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

Ari Lainevuo. Croquis, 6 min. Asentosarja A:n kolmas piiros. (31.7.2015)

Hanna Veräjänkorva. 20 min. Sarjojen viimeinen piiros. (21.8.2015)

See also: Aleksi "eminenssi" Romo's eka, toka ja kolmas croquis-piirrokset; Juha Saarinen's pastel works and drawings; Ari Lainevuo's model-pair drawings.

HelsinkiCroquis.com – Life Model Drawing and Art Models

Contact

  • email: Janne (a) HelsinkiCroquis.com
  • mobile:

Do you need an art model or model-pair?

Would you like program for your office, private event, a bachelorette party, special day, or christmas party?

www.helsinkicroquis.com /en/mallipari/