Elävän mallin piirtämistä Helsingissä

(Sivusto on rakenteilla, pahoittelut pienistä puutteista siellä täällä)

Poikkeusilmoitus: Tänään ei piirretä!

Poikkeusilmoitus

Tänään lauantaina 19.1.2019 ei järjestetä elävän mallin piirustustapahtumaa Tapiolassa, koska ilmoittautuneita ei saatu tarpeeksi. Kiitos ilmoittautuneille!

Sivulla olleet/olevat ristiriitaiset tiedot, johtuvat ohjelmistovirheistä ja juuri tällä hetkellä meneillään olevista kehitys- ja korjaustoimenpiteistä.

Malliparin eli kahden elävän mallin piirtämistä ja maalaamista

Olemme järjestäneet elävän mallin piirtämistä kahdella mallilla (nainen & mies) heinä-elokuusta 2015 alkaen. Jatkamme piirustusiltoja edelleen maanantaisin klo 17.00 – 21.15 Vapaan taidekoulun tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä. {% trans "Parillisten viikkojen maanantaisin on piirrettävänä mallipari "}.

Mistä on kyse?

Elävän mallin piirtämisessä pyritään jäljentämään ihmisvartalon asento, painon jakautuminen, anatomia ja mahdollinen liike havaintoinformaation perusteella. Elävän mallin piirtämisellä on taiteessa pitkät perinteet. Se tarjoaa elinikäistä harjoitusta ja mielenkiintoa niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin.

Kehon osien välisten mittasuhteiden kanssa tulee helposti virheitä. Kahden mallin piirtämnen eroaa yhden mallin piirtämisestä erityisesti siinä, että kahden ihmisen väliset mittasuuteet täytyy saada täsmäämään. Anatomiassa ja varjostuksisa on muutenkin enemmän piirrettävää.

Kahden elävän mallin piirtämisessä tavoitellaan asentoja ja eleitä, jotka heijastavat kahden ihmisen kohtaamista, liikettä, fyysistä interaktiota, suhdetta, intentioita ja/tai ilmaistuja tunteita. Kahden ihmisen asetelma ja heidän suhtautuminen toisiinsa herättää helposti (implisiittisiä) tulkintoja, jotka parhaimmillaan saa kiteytettyä piirrokseen. Mieli muodostaa tarinaa.

Kahden kehon piirtäminen kestää pidempään kuin yhden. Täten lyhyiden croquis-asentojen kestoa on pidennety: yleensä piirrämme 4 ja 6 minuutin asentoja. (Näitä toistetaan 20 min ajan, väleissä 10 min tauko). Pitkää asentoa piirrämme yhtenä ja samana pitkänä asentona piiretään 20 min kerrallaan.

Avoimiin piirustustapahtumiimme ei tarvitse ilmoittautua, paitsi että jotkin tapahtumat järjestetään vain, jos ennakkoilmoittautuneita tulee tarpeeksi. Jos näet täältä sivuilta, että tapahtuma tai sen osa on Vahvistettu, voit vain saapua paikalle ja valmistautua piirtämään. Neuvomme tarpeen mukaan.

Paikalla ei ole opettajaa "häiritsemässä". Mutta toki meiltä paikallaolijoilta voi kysyä neuvoja ja palautetta, jos haluaa. Itsekseen harjoittelemalla saat tarpeellisia toistokertoja havaintojesi piirtämisessä, jotka vievät sinua eteen päin ihmiskehoon liittyvien luovien taitojen kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Lämpimästi tervetuloa piirtämään!
Lisätietoja piirustustapahtumme löytyy etusivulta (på svenska, in English, auf Deutsch).

Croquis-tiedotuslista

Croquis-tiedotuslista on ensisijainen tiedotuskanavamme nykyisistä ja tulevista järjestämistämme mallipiirustustapahtumista (sähköposti ja/tai tekstiviesti).

Kesäisempään aikaan ja sään salliessa piirrämme myös ulkona luonnon helmassa.

Jaa piirroskuvasi aihetunnisteella #HelsinkiCroquis

Selaa Instagram (shadowbanning piilottaa kuvia), Facebook

Annukka Pietilä. 20 min. Sarjojen viimeinen piirros. (2.5.2016)

Favorite pose from the thing

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

View this post on Instagram

Croquis with laptop.

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

Ari Lainevuo. Croquis, 6 min. Asentosarja A:n kolmas piiros. (31.7.2015)

Hanna Veräjänkorva. 20 min. Sarjojen viimeinen piiros. (21.8.2015)

Katso myös: Aleksi "eminenssi" Romon eka, toka ja kolmas croquis-piirrokset; Juha Saarisen pastellityöt ja piirrokset; Ari Lainevuon malliparipiirrokset.

HelsinkiCroquis.com – Elävän mallin piirustusta ja taidemalleja

Yhteystiedot

  • sähköposti: Janne (a) HelsinkiCroquis.com
  • puhelin:

Tarvitsetko mallia tai malliparia?

Haluaisitko piirustustapahtuman toimistolle, virkistyspäivään, omaan tilaisuuteen, polttareihin, merkkipäiväjuhliin tai pikkujouluihin?

www.helsinkicroquis.com /mallipari/