Elävän mallin piirtämistä Helsingissä

(Sivusto on rakenteilla, pahoittelut pienistä puutteista siellä täällä)

Koronatiedote, päivitys 16.3.2020 klo 15.44

 • Järjestämme piirustustapahtuman vielä 16.3.2020, mutta tämän hetken tiedon mukaan olemme tauolla ainakin 30.4.2020 saakka.
 • Koronavirustilanteesta johtuen Vapaa taidekoulu on rajannut tilojen käyttöä eivätkä he ainakaan 30.4. saakka voi tarjota tiloja ulkopuolisten käyttöön. "Palataan huhtikuun loppupuolella ja katsotaan, mikä on yleinen tilanne maassa silloin. "
 • Jos olet sairas tai koet vähäisiäkin flunssan tai ylähengitystieden oireita, niin pyydämme, että jäät tällä kertaa kotiin. Parane pian!
 • Kannustamme jokaista pesemään kätensä saippualla huolellisesti ennen tapahtumaan saapumista. Käsienpesupaikka löytyy rappukäytävän vierestä.
 • Yhteinen kahvi, tee ja kuivakakkutarjoilu lopeteaan hygieniasyistä toistaiseksi. Toki omia eväitä voi tuoda ja Hima & Sali-ravintolasta ja Ruoholahden metroaseman K-kaupasta saa kahvia.
 • Pääsylippuja voi ostaa netistä, jos et halua käsitellä maksuvälineitä.

Poikkeusilmoitus: Tänään ei piirretä!

Poikkeusilmoitus

Tänään lauantaina 19.1.2019 ei järjestetä elävän mallin piirustustapahtumaa Tapiolassa, koska ilmoittautuneita ei saatu tarpeeksi. Kiitos ilmoittautuneille!

Sivulla olleet/olevat ristiriitaiset tiedot, johtuvat ohjelmistovirheistä ja juuri tällä hetkellä meneillään olevista kehitys- ja korjaustoimenpiteistä.

Haluatko järjestää arvokkaan, taiteellisen, jännän, hauskan, leppoisan, ihanan ja ikimuistoisen polttarikokemuksen morsiamelle ja kaikille osallistujille?

Tämä onnistuu mainiosti elävän mallin piirustustapahtumalla!

Mistä on kyse?

Elävän eli alastoman mallin piirtäminen on muinaisen Rooman ja Kreikan taiteesta juontuva perinteinen taiteilijoiden harjoitus, jossa ihmisen vartalo piiretään (tai maalataan) paperille. Alastomuus on tärkeää, jotta kehon muodot, rakenteet, luut, lihakset ja kehon osien perspektiivit (ns. lyhennykset) voi havaita mahdollisimman todellisina ja esteittä.

Tavoitteena on piirtää näköhavainnon perusteella mallin tasapaino, - asento ja - kehon mittasuhteet sekä – jos asennon aika riittää – valoisuuserot (varjostukset) ja anatomia sopivalla suhteella havaitsemisen tulkittua tarkkuutta ja taiteellista näkemystä.

Millaisen polttaripiirustustapahtuman haluaisitte??

 • Yksinkertaisimmillaan sessio koostuu esimerkiksi alkujärjestelyistä, elävän mallin piirtämisen lyhyestä esittelystä sekä useiden asentojen pirtämisestä. Lopussa valmit työt voidaan katsoa läpi yhdessä.
 • Tapahtuman "käsikirjoittamisessa" saa käyttää mielikuvitusta. Osallistujille (ja mallillekin) voidaan keksiä teeman mukaista rooleja, tehtäviä ja/tai rekvisiittaa.
 • Sessio suunnitellaan hyvällä maulla sekä toivotulla tasapainolla sivistyneen sovinnaisuusden ja karnevalisoidun vapaamielisyyden välillä.
 • Sessio voi olla tunnin, parin tai useammankin pituinen.
 • Paikka järjestyy tai voidaan sopia tapauskohtaisesti (matkakorvaus pääkaupunkiseudun ulkopuolelle 0,23 €/km).
 • Mallina voi olla mies, nainen, mallipari tai toki myös hetken vaikka päivänsankari itse.

Tärkeimpänä tavoitteenamme on luoda ilmapiiristä rento ja välitön sekä tapahtumasta iloinen yhteinen kokemus.

Ota yhteyttä, kysy lisää!

Millaisia toiveita tai ideoita teillä olisi elävän mallin polttareihin?

Montako osallistujaa teitä suunnilleen olisi ja millainen tausta heillä on?

Croquis-tiedotuslista

Croquis-tiedotuslista on ensisijainen tiedotuskanavamme nykyisistä ja tulevista järjestämistämme mallipiirustustapahtumista (sähköposti ja/tai tekstiviesti).

Kesäisempään aikaan ja sään salliessa piirrämme myös ulkona luonnon helmassa.

Jaa piirroskuvasi aihetunnisteella #HelsinkiCroquis

Selaa Instagram (shadowbanning piilottaa kuvia), Facebook

Annukka Pietilä. 20 min. Sarjojen viimeinen piirros. (2.5.2016)

Favorite pose from the thing

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

View this post on Instagram

Croquis with laptop.

A post shared by Miikka (@miikkaharjuntausta) on

Ari Lainevuo. Croquis, 6 min. Asentosarja A:n kolmas piiros. (31.7.2015)

Hanna Veräjänkorva. 20 min. Sarjojen viimeinen piiros. (21.8.2015)

Katso myös: Aleksi "eminenssi" Romon eka, toka ja kolmas croquis-piirrokset; Juha Saarisen pastellityöt ja piirrokset; Ari Lainevuon malliparipiirrokset.

HelsinkiCroquis.com – Elävän mallin piirustusta ja taidemalleja

Yhteystiedot

 • sähköposti: Janne (a) HelsinkiCroquis.com
 • puhelin:

Tarvitsetko mallia tai malliparia?

Haluaisitko piirustustapahtuman toimistolle, virkistyspäivään, omaan tilaisuuteen, polttareihin, merkkipäiväjuhliin tai pikkujouluihin?

www.helsinkicroquis.com /polttarit/